COVID-19 tiedote

COVID-19 tilanteesta johtuen, joudumme tekemään pakollisia muutoksia varausmaksujen palautus käytäntöihin. Jos asiakas peruu varauksen, korona pelon / tilanteen takia. Me emme voi palauttaa varausmaksusta 50%.  Suosittelemme että varaus siirretään myöhemmälle ajankohdalle, esimerkiksi ensi vuodelle. Jolloin varausmaksusta ei menetä mitään. Tämä uusi “force mayor” käytäntö on voimassa 15.8 .2020 alkaen.

C/M ASESORES Hoitaa kirjanpidot ja kaikki asuntokauppojen lupa asiat

Juan Cantarero Martinez hoitta ammatitaidolla ja luotettavasti Yhtiöitten kirjanpidon Asuntokauppojen lupa asiat ja tarkistukset Perintö asiat Osakeyhtiöitten ja toiminimien avaukset:

–         Comprehensive tax advising for companies

–         Register of companies and self-employers in the Spanish Tax Administration and the Security Social System

–         Accounting advisory services for companies

–         Tax for non-residents

–         Companies’ incorporation

–         Tax planning

–         Legal and Tax’ Real State advising

–         Inheritances process

–         All kind of administrative processing

–         Administration of properties and communities of property owners

Tel: +34-952 614 648

GENERAUTO S.L Loistava autokorjaamo

Autokorjaamoja on kaikenlaisia ja hintaisia, ja usein palvelussa ja ammattitaidossa on aika lailla toivomisen varaa, mutta joskus sattuu kohdalle ihan helmiä alalla, jotka oikeasti katsovat asiakkaittensa etujen perään ja hoitavat kaikki tehtävät ammattitaidolla kuten kuuluu. Autokorjaamo: Generauto S.L Alhaurin el Grandessa erottuu muista selkeästi, palvelu on aina todella ystävällistä ja työn laatu korkea, he huoltavat ja korjaavat kaikkia auto merkkejä ammattitaidolla. Tuntiveloitus on 27,- € + ALV

Tämä autokorjaamo katsoo aina asiakkaan etujen perään, he etsivät ilmaiseksi eri autopurkaamoilta hyviä vähän käytettyjä varaosia jos asiakas niin toivoo, ei niin kuin suomessa että heti tilataan vain uutta kallista osaa rikki menneen tilalle, meillä esimerkiksi on Nissan Serena merkkinen tila auto, ja sen sivu ovien kahvat menevät helposti epäkuntoon, uudet kahvat maksavat noin 85,- € kpl mutta Generauto on jo 4 kertaa säästänyt meidän rahoja asentamalla purkaamoilta hankitut oven kahvat, joista he veloittivat vain 20,- € asennuksinenn.    

Ajomittaristo hajosi äskettäin ja nopeusmittari heilui täysin villinä ajaessa, pysähdyksissäkin nopeusmittari näytti että vauhti olisi 60 / 80 km. tunnissa. Uusi mittaristo maksaa noin 1600,- € Genereuton kaverit soittelivat taas muutaman autopurkaamon läpi, ja hankkivat meille uutta vastaavan mittariston, joka tuli maksamaan asennuksineen 138,- € Kun auton alta on kuulunut outoa kolinaa ja syynä on ollut esim. joidenkin kiinnikkeitten löystyminen tai katkeaminen, he ovat korjanneet ne täysin ilmaiseksi !!!. Ja vastaava on tapahtunut jo lukuisia kertoja että he ovat korjanneet vaikka mitä pikku vikoja mutta eivät ole veloittaneet mitään, vaikka työaikaa on mennyt reilusti.        
Generauto S.L on ollut toiminnassa noin 7 vuotta ja sen omistaa 4 pätevää mekaanikkoa jotka perustivat sen yhdessä, korjaamo on varsin tilava ja hyvin siisti, suuria hydraulisia auton nostureita on 4 kpl.                                                                                              
Suosittelemme lämpimästi Generauto S.L                                                                   
Osoite: Poligono Industrial “La Rosa” Calle Rio Fahala nro 4. 29120 Alhaurin el Grande   Tel: +34-952 491 081 / +34-685 034 610

TIETOKONE ONGELMIIN APUA

Jos on netti tai tietokone ongelmia, he korjaavat nopeasti ja ammattitaidolla kaikki tietokone ongelmat, asentavat F-Secure viiruksen torjunta ohjelmat, puhdistavat tietokoneen vakoilu + muista haitta ohjelmista jotka hidastavat tietokoneen toimintaa, ja voivat olla turvallisuus riski.                                                                                                                        
Suosittelemme seuraavaa yhtiötä:  Idenet Informatica                                                         
Tel: 615562254 / 952586036                                                                                         
Osoite: Camino viejo de Coin, esquina Calle Rio Padron Mijas Costa                              
E-mail: ahc@idenetinformatica.com                                                                                   
He korjaavat nopeasti ja ammattitaidolla kaikki tietokone ongelmat, tarvittaessa meiltä saa tulkkaus apua asian hoitamiseen.

Vuokralaisten maksamatta jääneet saatavat peritään ulosottoteitse

Haluamme korjata alalla ja asiakkaitten keskuudessa vallitsevan harhaluulon, sekä vääristyneen käsityksen siitä, että Espanjassa voi huoletta jättää maksamatta vuokra-asunnon vuokria ja muita pakollisia maksuja, kuten sähkö- ja vesilaskut, sekä mahdolliset asunnossa sattuneet vahingot ja sen yleisen kuvitelman, että siitä ei seuraa mitään. Valitettavasti monesti muut aurinkorannikolla asuvat suomalaiset suosittelevat toisille suomalaisille tehtävän niin, kehuen, että niin hekin tekivät edellisellä kerralla ja siitä ei ollut mitään seuraumuksia. On ollut tapauksia, joissa jopa suomalaiset asianajotoimistot ovat suositelleet vuokralaiselle jättää vain maksamatta, jos haluaa.

Vuokrasopimuksessa todetaan selvästi, että vuokravakuus ei ole viimeisen kuukauden vuokra, vaan se maksetaan normaalisti poikkeuksetta, siitä huolimatta jotkut jättävät viimeisen kuukauden vuokran maksamatta. Espanjassa, kuten kaikkialla muuallakin maailmassa, vuokravakuus on omistajan turvaksi siltä varalta, että asunnossa sattuu jotain vahinkoja. Vuokravakuus palautetaan aina vuokralaisille lähtöpäivänä käteisenä. Vuokravakuudesta vähennetään vain viimeisen jakson sähkö ja vesilaskut, mahdolliset vahingot ja siivous, mikäli vuokralainen ei itse siivoa asuntoa.

Valitettavan usein samat henkilöt ovat usean vuoden ajan tehneet samat oharit vuokra-asunnon omistajille, jättämällä maksamatta viimesen kuukauden / kuukausien vuokrat, sekä sähköt ja vedet. Näillä veijareilla on ollut tapana vaihtaa vain kiinteistönvälitystoimistoa uuteen ennen käyttämättömään kiinteistönvälitystoimistoon. Ja koska tähän asti Espanjassa ei ole ollut eri kiinteistönvälitys toimistojen kesken yhteistä maksuhäiriö rekisterilistaa niistä asiakkaista, jotka ovat jättäneet maksut pystyyn ja häipyneet, on tämä käytäntö ollut valitettavasti mahdollista. Mutta nyt siihen on tullut vihdoin muutos ja parannus, yhä useampi kiinteistönvälitystoimisto pitää yhteistä rekisteriä maksuhäriöisistä vuokralaisista. Ja useampi kiinteistönvälitystoimisto on ottanut myös Espanjalaisten sekä Suomalaisten Perintätoimistojen palvelut käyttöön, ja nykyään ne vuokralaiset jotka jättävät vuokrat ja muut saatavat maksamatta saadaan vastuuseen teoistaan, niin Espanjassa kuin Suomessa. Perintätoimistot perivät kaikki saatavat korkoineen vaikka ulosottoteitse tarvittaessa, mikä koituu hyvin kalliiksi asianosaisille ja siitä seuraa maksuhäiriö merkintä luottotietoihin, josta on haitaa vuosiksi eteenpäin.

 

ASUNNON OSTO ESPANJASTA

Espanjassa asunnon osto on kiinteistökauppaa, vaikka kyseessä olisi kerrostalohuoneiston osto. Huoneiston haltija omistaa asunnon lisäksi suoraan osuutensa tonttiin kuuluvasta maasta. Suomessa vastaavassa tilanteessa ostetaan osake asunto-osakeyhtiöstä. Continue Reading

Asunnon vuokraaminen Espanjassa

Asunnon vuokraaminen Espanjassa eroaa suomalaisesta asunnon vuokraamisesta usealla tavalla. Ensinnäkin asunnot ovat yleensä kalustettuja, vuokrasopimukset lyhyehköjä ja määräaikaisia, minkä lisäksi huoneistojen varustelutaso vaihtelee.
Tässä asunnon vuokraamiseen liittyviä yleisiä käytäntöjä Espanjassa.

Continue Reading